Plantele care ne pot ucide

Unele dintre cele mai banale plante ne pot face rău, le găsim în florării, grădini, pe marginea drumului, şi nu ştim cât de grav ne-ar putea afecta dacă intrăm în contact cu ele.

Ne plac florile, iubim plantele, dar dincolo de aspectul lor atractiv, unele plante pot fi periculoase şi chiar ne pot ucide:

Mătrăguna (Atropa belladona): creşte pe câmpuri şi face nişte fructe mici şi negre asemănătoare afinelor, întreaga plantă este otrăvitoare şi este nevoie de 8-10 fructe şi chiar o frunză pentru a ucide un adult;

 

 

Ricinul (Ricinus communis): o singură sămânţă crudă poate ucide un om în două zile prin deshidratare, nu există antidot, această plantă deţine recordul mondial pentru cea mai otrăvitoare plantă.

 

 

Trestia de zahăr-sălbatică (Dumb cane): frunzele mari şi verzi sunt pline de substanţe otrăvitoare şi este nevoie de o singură plantă pentru a ucide un om, chiar şi o simplă atingere a plantei poate provoca mâncărimi severe ale pielii.

 

 

Cucuta (Conium maculatum): poate fi confundată cu pătrunjelul, are flori mici şi albe grupate în bucheţele, rădăcina este extrem de otrăvitoare cauzând decesul aproape instant. Creşte pe câmpuri, pe marginea râurilor şi lacurilor, este responsabilă de moartea filozofului Socrate, obligat fiind să bea otrava făcută din această plantă.

 

 

Brugmansia (Angel trumpet-trompeta îngerului): sunt arbuşti mari sau arbori mici, este o plantă decorativă foarte răspândită, face flori mari penduloase în formă de trâmbiţă de culoare alb,galben, roz, portocaliu,roşu sau verde, cu un parfum puternic plăcut, toate părţile plantei conţin toxine cu efecte halucinogene, acest lucru a dus la creearea unui ceai folosit ca drog recreaţional, consumat în cantităţi mari duce la moarte sigură.

Există şapte specii de brugmansia: Brugmansia arborea, B. aurea, B. insignis, B. sanguinea, B. suaveolens, B. versicolor, B. vulcanicola.

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *