Muzeul Trenuleţelor

Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu” este situat în orașul Hunedoara, județul Hunedoara, România. Este dedicat colecționarului şi pilotului de raliuri Valentin Banciu și pasiunii sale pentru trenulețe și mașinuțe în miniatură. Muzeul a fost deschis de soţia regretatului pilot, Delia Banciu. După ce acesta s-a stins în 2018, Doamna Banciu a decis să ofere lumii bucuria de a descoperi miniaturile feroviare, unde a reuşit să expună doar o mică parte din colecţia strânsă pe parcursul anilor de Valentin Banciu.

Muzeul privat, amenajat într-un spaţiu din apropierea centrului vechi al oraşului, deţine o colecție impresionantă de 18000 de piese. Sunt expuse în patru diorame mari cu diverse scene rurale sau urbane cu ferme, gări sau staţiune de sky dar şi spaţii dedicate replicilor de trenuleţe, şi motociclete. Printre exponate se numără colecţia de maşinuţe, o parte din trofeele pilotului dar și modele rare care sunt considerate adevărate piese de colecție. Cea mai valoroasă piesă din colecţia Banciu este o locomotivă americană Big Boy în miniatură.

Toţi cei care pornesc în călătoria magică a miniaturilor primesc câte un bilet similar celor de la CFR. Aici puteţi descoperi sute de replici de locomotive, viaducte, garnituri de tren, maşinuţe şi motociclete, piese valoroase adunate din toată lumea. Acestea sunt expuse în patru încăperi, într-un decor de poveste iar vizitatorii sunt plimbaţi prin toate cele patru anotimpuri.

Preţul unui bilet adulţi este de 20 ron, pentru copii 15 ron, iar pentru copii până în 3 ani, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora au accesul gratuit.

Program: Luni închis, Marţi- Duminică deschis între orele 10:00- 20:00

Adresa: Bulevardul Libertăţii, nr 4, Hunedoara

Alte obiective turistice din Hunedoara şi imprejurimi: Castelul Corvinilor, Complex Aventura Lac amenajat pe Lacul Cinciş, Cetatea Deva, Grădina de la Banpotoc (Grădinile lui Zoe), Cascada Clocota, Băile Geoagiu-Băi (Băile Termale Romane), Sarmizegetusa Regia, Rezervaţia de Zimbri Slivuţ-Haţeg, Geoparcul Dinozaurilor, Cheile Băniţei, Peştera Bolii, Fundătura Ponorului, Cetatea Medievală Mălăieşti, Cascada Lolaia, Biserica de Piatră din Densuş, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Lacul Bucura, Vârful Peleaga, Parcul Naţional Retezat, Arboretumul Simeria, Parcul Natural Grădiştea Muncelului- Cioclovina, Muzeul Aurului de la Brad, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, Muzeul Mineral Toda, Muzeului Mineritului Petroşani, Muzeul Satului Haţegan, Staţiunea Straja, Staţiunea Parâng, Staţiunea Râuşor.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *