Aegle marmelos- Arborele Madjo

 

Face parte din Familia Rutaceae (Rutacee), este un copac înalt până la 8 metri, este originar din India;

Frunzele: sunt în formă de trifoi, de culoare verde-închis, ramurile sunt spinoase;

Scoarţa: este netedă şi durabilă, de culoare verde-gri;

 

 

Fructele: sunt galbene şi mari de formă ovală, se recoltează înainte de a fi complet copte, se aseamănă cu grapefruit-ul sau pomelo;

Utilizare: de la arborele Madjo, se folosesc rădăcina, fructele dar şi frunzele, pulberea din rădăcină uscată are un gustul amar cu proprietăţi tonice.

Proprietăţi: fructele sunt bogate în vitamina C, carbohidraţi, proteine, acid ascorbic, caroten, riboflavina, conţine o substanţă numită marmelozină cu proprietăţi revigorante, antiaritmice, revigorante, antiinflamatorii, antivirale, antispastice, antiseptice, astringente, antioxidante, antipiretice;

 

 

În cosmetică are aplicaţii bune pentru îngrijirea pielii sub formă de creme: catifelează, reduce inflamaţia, protejează împotriva radiaţiilor UV, dar şi a părului: previne căderea acestuia, albirea prematură, stimulează creşterea firelor de păr şi creează un aspect sănătos şi mătăsos.

Acest copac este sfânt în ţara sa de origine India astfel încât va fi întâlnit deseori în preajma templelor. Fructele sale mari , bogate în vitamina C, se folosesc necoapte la tratarea diareei şi dizenteriei, iar cele coapte se iau ca laxativ. Frunzele se folosesc la tratarea ulcerului gastric.

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Comentariile sunt închise.