Cele mai puternice antibiotice naturale

 

 1. Mierea de albine: conţine numeroşi antioxidanţi, caracteristică importantă pentru oameni, şi o componentă antiinfecţioasă, este folosită pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale şi rănilor pielii;

 

 2. Echinacea: rădăcina conţine un ulei volatil, polizaharide, răşini, ale căror acţiuni antiseptice şi antifungice stimulează sistemul imun- glucozide antibacteriene şi antivirale;

 

 

 3. Turmericul: rădăcina de turmeric conţine uleiuri volatile, monoterpene, un colorant de culoare galbenă numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă, polizaharide, sescviterpene- alfa şi beta turmerone, alfa curcumen, zinziberen;

 

 

 4. Uleiul de oregano: conţine un compus numit carvacrol, care a fost demonstrat ca fiind eficient în ruperea membranelor celulare exterioare, care ajută la protejarea bacteriilor din sistemul imunitar;

 

 

5. Ardeiul iute: are gustul specific datorită unui ingredient special numit capsaicină, previne bolile cardiovasculare, ameliorează reumatismul, combate cancerul, stimulează pancreasul, şi ajută la funcţionarea plămânilor;

 

 

 6. Ceapa: este caracterizată prin conţinutul ei bogat de tiosulfinate- cu proprietăţi antimicrobiene, sulfuri, sulfoxide, şi alţi compuşi odoriferi, este eficientă împotriva multor bacterii cum ar fi: bacilus subtilis, salmonella şi E.coli;

 

 

 7. Rădăcina de hrean: conţine de două ori mai multă vitamina C, decât lămâia, vitaminele din grupul B şi minerale: potasiu, calciu, fier şi fosfor, mirosul înţepător al rădăcinii se datorează sulfurii de alil, care prin radere dă naştere unei substanţe numite mirosina care dă proprietăţile iritante ale plantei;

 

 

 8. Ghimbirul: este bogată în minerale precum potasiu, zinc, calciu, cupru, magneziu, vitaminele B6, C, D, uleiuri esenţiale: gingerol, zinghiberină, zinghiberol, felandren, borneol, cineol, mai conţin fenoli, amidon, mucilagii şi răşini;

 

 

 9. Usturoiul: conţine săruri minerale, inulină, vitamine: C, PP, B, A, microelemente, şi două substanţe specifice, cu efecte antibiotice: alicina şi garlicina;

 

 

 10. Oţetul de mere: benefic pentru dietă, frumuseţe şi sănătate- este eficient în lupta cu răceala, un agent antibacterian cu un conţinut ridicat de minerale şi oligoelemente vitale pentru organism: potasiu, calciu, magneziu, fluor, siliciu, fier, cupru, sodiu, clor;

 

 

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *