Mini Transilvania Park

Mini Transilvania Park este o expoziţie în aer liber, un parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. Se află la Băile Seiche lângă oraşul Odorheiul Secuiesc din Judeţul Harghita.

Fondatorul Parcului este echipa Legendarium din Odorheiul Secuiesc. În realizarea acestui proiect, echipa s-a inspirat din parcurile Mini Europa din Bruxelles, Belgia şi Minimundus din Klagenfurt, Austria.

Aici pot fi văzute machetele a peste 90 de localităţi istorice, castele, cetăţi medievale şi biserici fortificate din Transilvania. Cele mai importante monumente istorice şi simboluri ale identităţii naţionale sunt prezentate în miniatură. De asemenea vă veţi bucura de o plimbare în parc cu ajutorul unei mini mocăniţe unică în ţară.

Pe o suprafaţă de 800 metri pătraţi mai puteţi vizita şi Muzeul Porţilor Secuieşti, Centrul Memorial al etnografului Orban Balazs, o zonă de agrement şi teren de joacă pentru copii, toate acestea fiind incluse în acelaşi preţ. Muzeul Apei Minerale de la Seiche (Szejke) se află la intrarea în parcul Mini Transilvania. În curtea muzeului se mai pot observa Izvorul Sarolta şi arborele lui Kannásné. Programul muzeului este: Luni-închis, Marţi-Joi deschis între orele 11-18, Sâmbătă-Duminică deschis între orele 10-16.

Bilet intrare Mini Transilvania Park – adulţi: 30 ron, copii: 15 ron, pensionari: 15 ron.

Bilet Mini Mocăniţa din interiorul parcului – adulţi 10 ron, copii 5 ron.

 

Ce mai puteţi vizita prin împrejurimi de Mini Transilvania? Obiective turistice Harghita.

Parcul de mângâiere a animalelor „Babusgato”  se află în satul Sub Cetate, Comuna Zetea, Jud. Harghita. Deschis în fiecare zi între orele 10-18, preţul unui bilet adulţi 20 ron, bilet copii 15 ron.

Cascada Vârşag, se află în inima pădurii în Depresiunea vulcanică Vărşag. În zonă sunt puncte de observaţie pentru urşi.

Puncte de observare a urşilor din Băile Tuşnad, drumeţia începe din faţa gării feroviare din Băile Tuşnad. Observatorul de urşi Lacul Sfânta Ana, punctul de plecare este de la Cabana turistică Lac Sfânta Ana. Rezervare la numărul de telefon: 0745597272.

Casa răsturnată de la Praid, situată în centrul Praidului lângă sediul de poliţie şi blocurile ANL. Căsuţa are dimensiunea de 8X5 metri.

Balu Resort- Parc de aventură, în Harghita Băi. Program: luna Noiembrie- Aprilie este închis, Program de vară: Luni- Duminică este deschis între orele 9:00- 19:00, Program de toamnă: Vineri- Duminică este deschis între orele 9:00- 19:00.

Baza de Experienţe Faradt Bakancs, este destinaţia ideală pentru cei care doresc să se distreze la poalele Munţilor Harghita Mădăraş. Programul cuprinde: aventură pe patru roţi (ture quad), ture segway de teren, mountencart, big air bag (Pernă de aer uriaşă), via ferrata, trasee de bicicletă, rafting la pensiunea Zetevar, caiac-canoe la Barajul Zetea. Număr de contact: 0742108472.

Fabrica de ciocolată Krausz, se află în Comuna Sântimbru, Jud. Harghita, Str. Malom nr.118. Atelierul se poate vizita zilnic între orele 10-19 cu rezervare la numărul 0741434770.

Fabrica de bere Tiltott Csiki Sör, se află în Comuna Sânsimion, Jud Harghita, nr. 575. Fabrica se poate vizita doar cu rezervare la numărul de telefon 0755030895.

Băile Lăzăreşti se află în satul Lăzăreşti, Comuna Cozmeni, Jud. Harghita. Aici veţi găsi: un bazin mare din lemn cu apă minerală carbogazoasă, 3 bazine din lemn folosite la băi de picioare, un izvor cu apă minerală carbogazoasă, o mofetă, o baie de nămol cu emanaţii de gaze mofetice şi un pavilion cu bănci şi masă.

Cabine Montane Panoramice în Cheile Bicazului- sunt 2 în România – una pe Muntele Piatra Poienii şi alta amenajată pe Muntele Ucigaş.

Casa cu comori din Mugeni la aprox 10 km de Odorheiul Secuiesc. Cei care doresc pot participa la programe contra cost cum ar fi: prepararea untului, degustare de miere, preparare sare condimentată şi altele. Număr de contact: 0741121815.

 

 

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *