3 martie- Ziua Mondială a Faunei Sălbatice

Ziua Mondială a Faunei Sălbatice sau a vieţii sălbatice este o oportunitate de a sărbători varietăţile faunei şi florei sălbatice şi să conştientizăm importanţa protejării şi de conservare a naturii adică a diferitelor specii de animale, păsări şi plante.

Biodiversitatea se pierde intr-un ritm alarmant aceasta ducând la afectarea bunăstării şi sănătăţii umane. Fiecare specie este la fel de importantă. Această diversitate bogată în floră şi fauna a făcut ca planeta noastră să fie locuibilă pentru toate vieţuitoarele inclusiv pentru oameni.

Depindem de toate elementele biosferei pentru toate nevoile noastre cum este aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem, alimentele pe care le mâncâm şi tot ceea ce avem nevoie pentru a trăi bine şi a susţine viaţa pe Pământ.

Această zi a fost propusă de Thailanda în data de 20 decembrie 2013 când a avut loc a 68-a sesiune a Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Au decis să proclame data de 3 martie Ziua Mondială a Faunei Sălbatice privind comerţul internaţional cu specii sălbatice pe cale de dispariţie.

Aproximativ 35% din suprafaţa României este acoperită de păduri, acestea găzduiesc nenumărate specii de animale şi plante sălbatice. Multe dintre ele sunt deja dispărute sau sunt puse sub ameninţare prin torturare, traficare sau uciderea animalelor sălbatice. Această zi ne aminteşte de necesitatea urgentă de a intensifica lupta împotriva defrisărilor ilegale a pădurilor şi lupta împotriva criminalităţii faunei sălbatice. Toate acestea au efecte economice şi sociale asupra umanităţii dacă nu acţionăm pentru a salva aceste bogăţii ale naturii.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *