Grădina Zoologică din Bârlad

Grădina Zoologică din Bârlad, Jud. Vaslui este amplasată în partea de nord a oraşului în prelungirea Grădinii Publice de pe Bulevardul Republicii nr. 287. A fost înfiinţat în anul 1959 şi la început a avut un simplu adăpost pentru un urs închis într-o cuşcă.

Acum are o suprafaţă de aproximativ 6 hectare şi pot fi văzute sute de exemplare de animale începând de la păsări, peşti şi mamifere. Atenţie la gardurile electrice montate în dreptul ţarcurilor cu animale considerate a fi periculoase. Zona de acvariu care prezintă plante acvatice dar şi peşti viu coloraţi nu poate fi vizitată din cauza pandemiei.

Program de vizită Gradina Zoologică din Bârlad este de Marţi până Vineri în intervalul orar 10:00- 19:00. Ziua de Luni este închisă deoarece este considerată zi de odihnă pentru animale. Grădina este deschisă publicului pe tot parcursul anului. Biletul costă 2 lei de copii şi 4 lei de adulţi.

Obiective turistice din Bârlad şi împrejurimi: Casa Memorială Emil Racoviţă (Com. Dăneşti Jud. Vaslui), Teatrul Victor Ion Popa (Bârlad str. Republicii nr. 268), Muzeul Vasile Pârvan (Bârlad str. Vasile Pârvan nr1), Casa Sturdza (Bârlad str. Vasile Pârvan nr.4), Casa Memorială Alexandru Ioan Cuza (Bârlad str. Alexandru Ioan Cuza nr. 95A), Centrul „Mihai Eminescu” sau Casa Roşie din Bârlad.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *