Foişorul „Inima lui Isus”

Statuia „Inima lui Isus” este cea mai impunătoare statuie din Europa de Est şi se află pe dealul Gorgon la aproape 1000 m altitudine în Localitatea Lupeni, sat Bisericani, Judeţul Harghita, fiind ca un magnet pentru turiştii români şi străini.

Statuia a fost ridicată în anul 2011, este din fier galvanizat şi oţel inoxidabil şi are înălţime de 22,5m. Construcţia este realizată de sculptorul Zavaczki Walter Levente din Odorheiul Secuiesc. Costurile lucrării ajung la 200.000 euro bani primiţi de la consiliul local cât şi din partea mai multor fundaţii şi societăţi comerciale din zonă. În interiorul statuii se găseşte o scară metalică în formă de spirală care duce spre capul statuii pentru a admira de sus priveliştea oferită de natură.

Cum ajungem la statuie?

Statuia se găseşte pe drumul dinspre  Odorheiul-Secuiesc către Târgul Mureş. La intrarea în satul Bisericani facem dreapta şi de aici aproximativ 6 km pe un drum anevoios de ţară. Puteţi lăsa maşina în parcarea de la baza dealului şi să urcaţi pe jos aproximativ 20 minute prin pădure sau puteţi urca cu maşina însă atenţie deosebită la zonele cu gropi şi porţiunile înguste, dar mai ales pe timp ploios.

Ştiaţi că: Statuia „Inima lui Isus” este asemănătoare celei din Rio de Janeiro, Brazilia, numită „Cristos Mântuitorul” (Cristo Redentor)? Aceasta îl înfăţişează pe Isus cu braţele deschise amplasat pe muntele Corcovado la altitudinea de 700 m cu înălţimea totală a monumentului de 38 m. Data începerii construcţiei este în anul 1920 dar a fost sfinţită 10 ani mai târziu în data de 12 octombrie 1931. Din echipa care a construit statuia a făcut parte şi sculptorul român Gheroghe Leonida fiind însărcinat să realizeze capul statuii Mântuitorului.

Dintre cele mai impunătoare statui ale lui Isus mai găsim şi în Swiebodzin- Polonia numită „Cristos Rege” cu înălţime totală a monumentului de 52,5 m, cea de la est de Cochabamba- Bolivia numită „Cristo de la Concordia” cu înălţimea totală a monumentului de 40,44 m, cea din Vung Tau -Vietnam cu înălţimea totală a monumentului de 38 m.

 

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *